Korte film 'The Human' in de prijzen

WEURT/ IDAHO (USA) - De korte film ‘The Human’ van cineast Harko Wubs, die onlangs in Weurt is komen wonen, is in de prijzen gevallen tijdens het Fish and Wildlife Filmfestival in Idaho, Verenigde Staten. Hij won een prijs in de categorie 'wild side'.

Eerder viel de film ook al in Rusland en Spanje in de prijzen. Momenteel reist de film langs vele filmfestivals over de hele wereld. Donderdag 15 oktober is de film te zien in LUX Nijmegen, tijdens 'Gelders Doek'. The Human is een korte ‘nep-natuurdocumentaire’ van tien minuten waarin een mens wordt geobserveerd tijdens haar ‘jacht’ naar vlees in de supermarkt. De mens wordt hierin op dezelfde manier bekeken als andere diersoorten normaal gesproken worden bekeken in natuurdocumentaires. De maker behandelt zo op een komische manier een urgent en actueel thema rondom de vraag hoe de mens zich tot de natuur en tot haar eten verhoudt.
Aan de film werkte bekend en onbekend talent mee. Jeroen Kramer (voormalig presentator van het tv programma Klokhuis) sprak de voice-over in, de drone-shots werden gemaakt door het Nijmeegse 'Filmed from Above' en de muziek werd gecomponeerd door Clemens Wijers. 'The Human' is gespeeld door Ulrica de la Mar.

Kijk voor meer informatie en de trailer van 'The Human' op: www.harkoh.nl.