Lezing Koosje de Leeuw

BENEDEN-LEEUWEN - Koosje de Leeuw geeft op maandag 19 oktober een coronaproof lezing over haar boek Een te grote Jas. De bijeenkomst vindt plaats in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en start om 20.00 uur. Een te grote Jas is Koosjes verhaal over opgroeien als enigste meisje in een gezin met zes kinderen in de jaren vijftig en zestig in Alphen aan de Maas.

Het enthousiasme waarmee haar boek binnen en buiten Maas en Waal is ontvangen, was ontroerend en hartverwarmend. Velen klommen in de pen en beschreven hun levenservaringen. Inmiddels kent het boek een derde druk. Tijdens de lezing kijkt Koosje terug op haar jeugd en de totstandkoming van haar boek. De entree bedraagt 3,50 euro, inclusief een consumptie. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.bibliotheekrivierenland.nl.

Koosje de Leeuw (1951) woont vanaf de jaren zeventig in ’s-Hertogenbosch. Ze werkte als secretaresse en projectondersteuner bij een welzijnsorganisatie. Op haar website www.koosjeschrijft.nl schrijft ze over haar persoonlijke leven en alledaagse zaken. Dit doet zij met een kwinkslag en enige zelfspot. Ze maakt al schrijvend ‘uitstapjes’ naar gedichten en korte verhalen.