Halloween en Sint Maartenfeest in Bergharen

BERGHAREN - Op vrijdag 6 november wordt het griezelig gezellig voor de jeugd in Bergharen, dan wordt zowel Halloween als het Sint Maartenfeest gevierd.

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd wordt het Sint Maartensfeest gevierd. Vanaf 17.30 uur zijn de kinderen welkom bij De zandloper. Daar gaan de kinderen onder begeleiding van ouders in groepjes op pad. In het aangegeven gebied mogen zij met hun lampionnen aanbellen bij dorpsbewoners, die de uitgedeelde flyer hebben opgehangen (een teken dat ze mee willen doen). Daarna zingen de kinderen het Sint Maartenlied ‘de koeien hebben staarten…..’. De afsluiting is bij de Uitloper, waar ze een lekkernij of kleinigheidje ontvangen. De kosten voor deelname bedragen 2 euro per persoon.

Halloween

Voor de oudere kinderen is dezelfde route uitgezet, maar zullen er griezels op de route zijn. In het donker komen de deelnemers in aanraking met allerlei enge obstakels en kunnen ze griezelactiviteiten doen. De kinderen kunnen tot 20.00 uur door het dorp lopen en vanaf 19.30 uur is er op de Uitloper nog een gezellig samenzijn met alle kinderen en ouders (op 1,5 meter afstand), onder het genot van een (warm) drankje en marshmallows. Bij gezellige vuurkorven kunnen de kinderen napraten, zich weer opwarmen en bijkomen van het zingen en de griezelactiviteiten. De avond wordt uiterlijk 20.30 uur afgesloten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op via: halloweenbergharen@gmail.com.