Afbeelding
Foto: Rinie van Haren

Stoottroepenherdenking via livestream te volgen

BENEDEN-LEEUWEN - De tweede zondag van oktober staat in Beneden-Leeuwen al 75 jaar in het teken van de Stoottroepenherdenking.

Vanwege de huidige regelgeving rondom corona, zijn er maatregelen genomen om toch een aangepaste herdenking te kunnen houden, echter zonder publiek. Enkele genodigden zullen aanwezig zijn om een toespraak te houden of een krans te leggen. Om alle belangstellenden in de gelegenheid te stellen de herdenking op afstand te kunnen beleven, zal de gehele herdenking dit jaar via livestream te volgen zijn.

Livestream

Een samenwerkingsverband van Beelden uit de Regio en Blik op Beneden-Leeuwen zal zorgen voor het opnemen en uitzenden van de herdenking. Het bestuur van de Stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers doet dit jaar een geheel tegenstrijdig beroep op belangstellenden om vooral thuis te blijven en niet naar de herdenkingskapel te komen. ‘De huidige omstandigheden laten dit jaar geen ruimte om met veel mensen bijeen te zijn voor de herdenking. Het is jammer dat juist deze 75ste herdenking met een sober en aangepast programma moet plaatsvinden, maar de veiligheid en gezondheid mogen in geen geval in het geding komen door deze bijeenkomst’, aldus voorzitter, de heer de Kruiff, van de stichting SHGS.

De herdenking is live te volgen op zondagmiddag 11 oktober vanaf 13.50 via: www.blikopbeneden-leeuwen.nl/livestream.