Onthulling van de nieuwe naam van Montessori Kindcentrum.
Onthulling van de nieuwe naam van Montessori Kindcentrum. Foto: Ger Loeffen

Feestelijke onthulling nieuwe naam Montessori Kindcentrum

BEUNINGEN - Maandagochtend 28 september vond op het schoolplein de officiële onthulling van de nieuwe naam van het Montessori Kindcentrum plaats. Onder leiding van Bas (docent bovenbouw) mochten de kinderen met letters de nieuwe naam raden. Silvia (directeur onderwijs) en Selma (clustermanager KION) maakten vervolgens onder luid gejoel het logo en de naam kenbaar: Montessori Kindcentrum Montijn.


Sinds enkele jaren is Montessorischool De Triangel samen met KION-kinderopvang, -peutergroep en -buitenschoolse opvang gevestigd in het gebouw aan de Koningstraat in Beuningen. Deze samenstelling komt voort uit de IKC-ontwikkeling (Integraal Kind Centrum) in de gemeente Beuningen. Een integrale aanpak, waarbij wordt samengewerkt aan een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het kindcentrum aan de Koningstraat heeft deze kans met beide handen aangegrepen om de samenwerking te intensiveren tussen opvang, voorschoolse educatie en onderwijs met het gedachtengoed van Maria Montessori. Bij deze samenwerking hoort een nieuwe naam en huisstijl, vanaf nu is het: Montessori Kindcentrum Montijn.
'Een plaats waar ieder kind welkom is en waar het de vrijheid krijgt zichzelf te ontwikkelen tot een zelfstandige en onafhankelijke persoonlijkheid. Een omgeving die aansluit bij de ontwikkelingsfasen van het kind en waar professionals samenwerken aan een stevige basis. Daarnaast biedt het dat alles onder één dak is, gemak voor ouders en zorgt dit een vertrouwde omgeving voor de kinderen.'

Meer informatie op: www.mkc-montijn.nl.