De wijk Vordingen gaat op de schop


EWIJK – De wijk de Vordingen in Ewijk krijgt een flink opknapbeurt als het gaat om de openbare ruimte. Burgemeester en wethouders willen vooral op de Triangel aan de slag, maar ook rondom de Fagot, Gitaar en Trompet komen er werkzaamheden.

Door Patrick Huisman

Het openbaar groen zorgt voor veel overlast in de wijk. De groeiplaatsen van de bomen zijn te klein en de groenvakken 'koken over'. Ook worden bestrating en tuinmuurtjes opgedrukt door boomwortels. Dit veroorzaakt volgens de gemeente gevaarlijke situaties.

Naast gevaarlijke situaties, zorgt de begroeiing ook voor dumpingen. In een aantal dichtbegroeide achterpaadjes wordt illegaal afval gestort.

Opknapbeurt

Om dat op te lossen worden de te kleine groeiplaatsen ruimer gemaakt. Op plaatsen waar dit niet kan, worden de bomen verwijderd. Er komen minder bomen terug in de wijk, zodat de bomen die er komen meer ruimte hebben om te groeien. De bomen die gekapt worden en niet binnen de Vordingen kunnen worden gecompenseerd, worden op een andere locatie aangeplant.

Duurzame inrichting

De Triangel wordt opnieuw ingericht. Een regenwaterriool wordt aangelegd zodat het regenwater dat niet in de straat de grond in kan, afgevoerd wordt naar het dichtstbijzijnde oppervlaktewater. De gemeente wil een mooie, duurzame inrichting voor de straat realiseren.

Planning

Inwoners en ook de leerlingen van basisschool De Triangel worden betrokken bij de plannen en mogen ook hun zegje doen. Het duurt alleen nog wel even, want de werkzaamheden starten pas in 2022.