Afbeelding
Foto: Google Maps

Ingezonden door Henry Engelaer

'Druten wil verbreding Maas en Waalweg', kopte de Gelderlander op maandag 14 september. En wat wil de rest van het westelijk gelegen gedeelte van Maas en Waal? Juist ja, de gemeente West Maas en Waal! Hebt u al iets van een initiatief gezien of gehoord, of zelfs een reactie op de berichtgeving over die reconstructie? In de lange geschiedenis over de ontsluiting van geheel Maas en Waal in het verleden, is met name steeds het meest westelijk gelegen gedeelte altijd het ondergeschoven kindje geweest en zelfs tot nu toe gebleven.

Om te proberen de initiatieven die de gemeente Druten aanwent tot verbreding van de Maas en Waalweg in een veel breder verband te trekken, wil ik trachten daarvoor medestanders te vinden om de weg vanaf de Prins Willem Alexanderbrug tot het knooppunt Ewijk in een sessie te reconstrueren naar een vierbaans weg! Om een gedetailleerde en goede onderbouwing van zulke plannen breder voor het voorlicht te kunnen brengen, heeft de redactie van De Maas en Waler mij een podium op hun website geboden, teneinde u nader te informeren over de geschiedenis en de aanleg van zowel de Van Heemstraweg, als wel de Maas en Waalweg en waarin duidelijk wordt waar het in een lang verleden steeds is misgegaan om daarmee lessen te trekken voor de toekomst!

Welke politici m/v, welke ondernemers of oud-ondernemers, welke betrokken inwoners van dit gebied kan ik noteren om samen een vuist te maken? Uitgebreide informatie over dit onderwerp is te vinden op de www.demaasenwaler.nl.

Ik hoor of zie graag iets van u!

Henry Engelaer
Mail: adioslabor@hotmail.com