Erik Witzel.
Erik Witzel. Foto: Anky van Nuland

Dorpshuis De Hucht is weer open

ALPHEN - Sinds 1 september is het dorpshuis in Alphen weer geopend voor de gebruikers. Ook is er een nieuwe beheerder voor De Hucht, Eric Witzel.

De Hucht is nu een van de duurzaamste gebouwen in Maas en Waal. Zo heeft het dorpshuis een warmtepomp, zonnepanelen, een bamboe dansvloer, geluiddemping door oude spijkerbroeken, hergebruik van bestaande materialen en is het gebouw gasloos.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de jarenlange inzet van vrijwilligers om het plan op tafel te krijgen en de steun van de gemeente, de provincie en verschillende fondsen. En in het afgelopen jaar is er nog eens ontzettend hard gewerkt door veel betrokken vrijwilligers, bouwvakkers, leveranciers en sponsoren om het plan en ontwerp te realiseren. De Hucht kreeg van het Oranjefonds een mooie bijdrage voor de inrichting en aankleding en van de provincie een flink bedrag voor duurzaamheidsmaatregelen die uiteindelijk kosten besparen. Het bedrag dat de Alphense stichting De Dammes schonk voor de volledig nieuwe keukeninrichting en bar was ook ontzettend belangrijk en welkom.

Afbeelding
Afbeelding