Uniek project van Stichting Leergeld en Paul van Loon

MAAS EN WAAL - In iedere schoolklas zitten twee of drie leerlingen van wie de ouders moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit geldt ook voor de scholen in de gemeente(n) Druten, Beuningen, West Maas en Waal en Wijchen. Omdat hun ouders weinig geld hebben, kunnen deze kinderen bijvoorbeeld niet mee op schoolkamp, hebben zij geen fiets om mee naar school te gaan of kunnen zij niet op voetbal of muziekles.

Om meer aandacht te vragen voor deze problematiek en voor het werk van Stichting Leergeld heeft Paul van Loon een groep 8 musical geschreven: Grumor in groep 8, de griezèlligste groep 8 musical voor scholen met lef.

Stichting Leergeld 2Stromenland nodigt alle basisscholen uit de gemeente(n) Druten, Beuningen, West Maas en Waal en Wijchen uit om de musical te bestellen. Stichting Leergeld vraagt hiervoor een donatie van 150 euro, bestemd voor het lokale werk van Stichting Leergeld 2Stromenland. Scholen die vóór 1 januari 2021 bestellen, maken kans op de feestelijke premièrevoorstelling met een professionele regisseur én de aanwezigheid van Paul van Loon.

Meer informatie over de musical is te vinden op www.leergeld.nl/groep8musical.. Hier kunnen de scholen de musical ook bestellen.