Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Onderscheiding voor bestuursleden Pleinpop

ALPHEN - Vier bestuursleden van Pleinpop.nl hebben op woensdag 9 september een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Willie Appeldoorn, Ellen Jagtenberg-Poulussen, Geert van Sommeren en Johan de Jong ontvingen hun lintje uit handen van burgemeester Vincent van Neerbos.


Wat twintig jaar geleden begon als een klein dorpsfeest, groeide uit tot een driedaags muziekfestival. De organisatie van Pleinpop.nl ligt in handen van een zeskoppig bestuur. Het viertal dat onderscheiden is, trekt al vanaf het allereerste begin samen op.

Willie Appeldoorn (63) is al 33 jaar voorzitter van de Stichting Evenementen Alphen. Eerder organiseerde de stichting de Alphense jaarmarkt en nu het driedaagse muziekfestival Pleinpop.nl. Naast zijn voorzitterstaken is Willie verantwoordelijk voor de gehele coördinatie, het boeken van artiesten, het aanschrijven en plannen van vrijwilligers, het maken van het draaiboek, het calamiteitenplan, het onderhouden van contacten met de gemeente, beveiliging en hulpdiensten. Secretaris Ellen Jagtenberg-Poulussen (48) is al zo’n 30 jaar bestuurslid van Stichting Evenementen Alphen. Zij is vooral verantwoordelijk voor het sponsorgedeelte, de redactie van de Pleinpopkrant, barhuur en contacten met de horeca. Daarnaast is zij sinds 2018 VVD-raadslid van de gemeente West Maas en Waal. Geert van Sommeren (61), penningmeester is bestuurslid sinds 2003 en verantwoordelijk voor de financiën en veel facilitaire zaken. Bestuurslid Johan de Jong (52) is al 28 jaar actief bij de Alphense jaarmarkt en Pleinpop.nl. Hij is verantwoordelijk voor de technische infrastructuur van het festival: stroomvoorziening, elektra en bekabeling.

Pleinpop.nl zou eerder dit jaar haar jubileumeditie vieren. Helaas moest het evenement op het allerlaatste moment afgeblazen worden. De organisatie heeft goede hoop dat het festival op 9, 10 en 11 april 2021 wél gewoon door kan gaan. Voor meer informatie, zie pleinpop.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding