In november 2017 werd gestart met de sloop van SBO De Dijk.
In november 2017 werd gestart met de sloop van SBO De Dijk. Foto:Jan de Keyzer

125 Nieuwe woningen in Druten


DRUTEN – ‘Tussen Heuvel en Van Heemstraweg’ zo heet het project waar maar liefst 125 woningen moeten komen in de komende jaren. Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft een ambitieus plan opgesteld om de entree van Druten te verbeteren.

Door Patrick Huisman

Het van oorsprong Drutense bedrijf Klokgroep mag het gebied gaan ontwikkelen. Het bedrijf heeft namelijk al een deel van de grond in handen. Volgens de gemeente blijkt na onderzoek door onder andere een advocatenkantoor dat er geen openbare aanbesteding hoeft plaats te vinden.

Entree van Druten

De nieuwe woningen, waaronder in ieder geval 40 sociale huurwoningen, komen in het gebied waar eerst de basisschool De Dijk gevestigd was, op de Klokkenslagstraat en op de plek waar nu nog sporthal De Heuvel staat. De entree van Druten krijgt dan een andere uitstraling.

Meer woningbouw

Druten wil in totaal de komende tien jaar 970 nieuwe woningen bouwen waarvan bijna driekwart voor 2025 gerealiseerd moet zijn. Naast de te bouwen woningen in het gebied moet er ook een oplossing gezocht worden voor de parkeerproblemen van cultureel centrum D’n Bogerd.

Hoe het gebied er precies uit komt te zien is nog niet bekend, daar moet de komende tijd meer duidelijkheid over komen. De gemeenteraad moet op 24 september nog wel instemmen met de plannen.