Kledinginzamelingsactie MetaKids

BENEDEN-LEEUWEN - De Leeuwense Vrouwenvereniging houdt een kledingactie voor Metakids, een organisatie die alle vormen van onderzoek voor metabole ziekten bij kinderen wil stimuleren. Een metabole ziekte wordt ook wel stofwisselingsziekte genoemd. Vaak ontbreekt een eiwit, waardoor het lichaam voedingsstoffen niet goed opneemt of afvalstoffen niet goed afbreekt. Hierdoor ontstaat er ernstige schade aan de organen, zoals het hart, de hersenen en het zenuwstelsel.

Inzamelingsactie

De inzamelingsactie stond gepland in maart dit jaar, maar kon toen geen doorgang vinden in verband met Corona. Mensen kunnen kledingzakken inleveren op vrijdag 18 september tussen 9.00 en 18.00 uur. In de kledingzakken mag bruikbare kleding en schoenen (in paren) en huishoudtextiel wat niet kapot of versleten is. Dekens, kussens, dekbedden, gordijnen, tafelkleden en washandjes mogen niet in de kledingzakken.

De kledingzakken kunnen worden ingeleverd bij Theo en Erna van Oijen, Zijveld 62 in Beneden-Leeuwen. Neem bij vragen contact op met Marian van Leeuwen via 06- 29 31 99 14.