Actie tegen laaggeletterdheid

BENEDEN-LEEUWEN - Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid wordt jaarlijks de Week van Lezen en Schrijven gehouden. Tijdens deze week, die duurt tot en met 13 september, worden er op verschillende plekken activiteiten georganiseerd. Op negen locaties in de gemeente West Maas en Waal worden kinderen van alle leeftijden voorgelezen door onder andere de burgemeester. Om het Digi-Taalhuis onder de aandacht te brengen brengt het Mobiel Digi-Taalhuis een bezoek aan de scholen en de kinderopvang in Alphen, Altforst, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Digi-Taalhuis West Maas en Waal, Bibliotheek Beneden-Leeuwen, ROC Rivor, de gemeente West Maas en Waal en Sociom zetten zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid.

Omgaan met DigiD

Deze week gaat de cursus Digisterker in Beneden-Leeuwen van start. Het betreft een computercursus om te leren omgaan met de DigiD. In het najaar volgen er ook nog cursussen in Wamel en Dreumel. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar.

Neem voor meer contact over het Digi-Taalhuis contact op via: taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of via tel. 06-23 12 87 94.