Van Woerkom Juweliers.
Van Woerkom Juweliers. Foto:John van Gelder

Feest voor Van Woerkom juweliers

DRUTEN - Van Woerkom Juweliers heeft iets te vieren. De zaak is woensdag 9 september precies 50 jaar gevestigd op de Hogestraat. Het was Nico van Woerkom die, als derde generatie juweliers annex horloge-/klokkenmakers, besloot om de vertrouwde Kattenburg achter zich te laten, om zich met zijn gezin te vestigen in een splinternieuw pand aan de Hogestraat. Inmiddels staat de vierde generatie in de winkel en maakt de vijfde generatie zich op om het stokje over te nemen.


Natuurlijk is er in de afgelopen jaren een hoop veranderd voor de juwelierszaak. De aanblik van het pand, het interieur, en het assortiment uiteraard. 'Toch is 'ons vak' hetzelfde gebleven', zeggen Gérard en Irma van Woerkom. En daar zijn de twee maar wat trots op. 'Wij verkopen geen producten of merken, wij verkopen emotie', leggen ze uit. 'Weliswaar in de vorm van een sieraad, maar bijna altijd zit er een verhaal achter. Vrolijk, romantisch of juist verdrietig. Die emoties zijn de reden dat we de tijd nemen om mensen te helpen iets moois uit te zoeken. Iets wat hen raakt.'

Belangstelling

Een praatje maken, belangstelling tonen, dat zit de familie Van Woerkom in de genen. 'Die eigenschap is overgegaan van vader op zoon. En we zijn heel blij dat we dat nooit uit het oog verloren zijn', zeggen de twee resoluut. Waar de twee ook trots op zijn, is dat 95 procent van de reparatiewerkzaamheden in eigen huis gebeurt. 'Dat is iets wat, zeker tegenwoordig, een zeldzaamheid is.'

In de voetsporen

Gérard kreeg het juweliersvak met de paplepel ingegoten. Op zijn achttiende trad hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader door een opleiding tot goudsmid te volgen. Hij werkte vervolgens bij diverse juwelierszaken, om in 1986 in het familiebedrijf te stappen. Op één voorwaarde: dat de winkel een flinke make-over kreeg.

Van de ouderwetse juwelier, met een etalage vol blinkend goud en het zilver onder de toonbank, werd Van Woerkom een moderne juwelierszaak met een breed assortiment. En dat is de winkel nog steeds. Met een grote collectie sieraden, horloges en zelfs smartwatches biedt Van Woerkom juweliers voor iedere persoonlijkheid wat wils. Ook as- of herdenkingssieraden behoren tot het assortiment.

Actie

Om de feestelijkheden kracht bij te zetten ontvangen klanten tot en met 12 september een leuke attentie. Op zaterdagmiddag zorgt het koor Ut Kum Van Eiges voor een vrolijke noot met bijzondere liedjes. De hele maand september maken klanten kans op één van de zes diner-/lunchbonnen van lokale horeca-ondernemers.