Uitreiking Taalheldenprijs gemeente Beuningen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen reikt op maandag 7 september de Beuningse Taalheldenprijzen uit. De prijzen zijn bedoeld voor mensen die laaggeletterden helpen om geschreven taal te begrijpen.

Wie de taalhelden zijn, dat is nog geheim. De winnaars van de doorgeef medailles hebben een bijzonder verhaal. Het zijn personen die laaggeletterden signaleren, het taboe doorbreken en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven wijzen op taalcursussen.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid komt vaker voor dan gedacht. Voor mensen met lees- en schrijfproblemen is de stap naar een taalcursus vaak te groot. Dat is jammer, want deze vaardigheden kunnen je leven veranderen. Mensen die laaggeletterden helpen om geschreven taal te begrijpen zijn helden, taalhelden. En die worden tijdens de Week van Lezen en Schrijven in het zonnetje gezet. De uitreiking van de Beuningse Taalheldenprijzen vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Beuningen, van 18.30 tot 19.15 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden kan per mail via s.albers@beuningen.nl.

Week van Lezen en Schrijven

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven, van maandag 7 tot en met zondag 13 september, wordt op een actieve manier aandacht besteed aan de uitdagingen van laaggeletterden. Er zijn ook andere initiatieven. Zo kunnen kinderen die gebruik maken van het Beuningse kindpakket een bon ter waarde van 25 euro uitgeven aan een kinderboek. De Bibliotheek organiseert, in samenwerking met stichting Perspectief, workshops voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze workshops zijn op maandag 14 september.

Ken je iemand die moeite heeft met lezen of schrijven? Of heb je daar zelf moeite mee? Praat erover via het speciale telefoonnummer 0800 023 4444 of kijk op www.daarhebjerechtop.nl. Zie ook: www.lezenenschrijven.nl.