Jubileum-editie Kunstroute Beuningen met 31 locaties

BEUNINGEN - Kunstliefhebbers en andere belangstellenden kunnen dit jaar voor de vijftiende keer ateliers en exposities van Beuningse kunstenaars bezoeken tijdens de Kunstroute Beuningen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september, tussen 12.00 en 17.00 uur.

De jubileum-editie van de Kunstroute kent maar liefst 31 locaties, waar diverse kunstenaars en groepen hun werk laten zien.

Om deze editie een speciaal tintje te geven hebben lokale kunstenaars de mogelijkheid gekregen om een kunstenaar van buiten de gemeente uit te nodigen om te komen exposeren. Hierdoor is het aanbod van beeldende kunst behoorlijk vergroot en zijn er bij een groot aantal locaties gastkunstenaars aanwezig.

In het gemeentehuis van Beuningen is een exclusieve expositie samengesteld, waarbij tien gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente een of meerdere kunstwerken presenteren. Deze expositie 'van eigen bodem' toont werken van Janneke Bruinesse, Evert van Dijk, Lin Gerritse, Femke Herregraven, Huub en Adelheid Kortekaas, Ad Merx, Anne Muller, Jan Hein van Rooy, Ronald Tolman en Carina Wagenaar.
De organisatie van Kunstroute Beuningen heeft er vertrouwen in dat het evenement, ondanks de geldende corona maatregelen, doorgang kan vinden. Uiteraard wordt alle bezoekers en kunstenaars gevraagd om zich aan de opgestelde RIVM-regels te houden.
Een speciale Kunstroute-folder is vanaf medio september op diverse openbare plekken, waaronder het gemeentehuis, de Lèghe Polder en het Molenhuis, af te halen. Voor meer informatie, zie: www.kunstroutebeuningen.nl.