Afbeelding
Foto: John van Gelder

In gesprek over ‘Levendig Leeuwen’

BENEDEN-LEEUWEN - Gemeente West Maas en Waal wil de komende jaren het centrum van Beneden-Leeuwen aantrekkelijker en leefbaarder maken. Dit doet ze aan de hand van het project ‘Levendig Leeuwen’.

Dit project gaat over de herinrichting van de Zandstraat (vanaf de kruising met het Zijveld tot de kruising met de Dijkstraat), de Molenlaan, de Sportlaan, de Wielstraat en het evenemententerrein. Bewoners worden gevraagd met de gemeente en elkaar over deze herinrichting in gesprek te gaan.

Bijeenkomsten

De gemeente organiseert op maandag 7 september op drie tijdstippen een bijeenkomst, waarin toelichting wordt gegeven op een eerste opzet van ‘Levendig Leeuwen’. Na de toelichting wordt in kleinere groepen verder gepraat. Deelnemers kunnen dan hun mening geven en met elkaar in gesprek gaan. De bijeenkomsten beginnen om 14.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur. Aan elke bijeenkomst kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Koers bepalen

Het doel van de bijeenkomsten is om meningen te verzamelen. Deze zijn nodig om een goed ontwerp te maken. De bijdrage van de inwoners/ondernemers is daarom heel belangrijk voor de gemeente. Er is nu nog geen ontwerp. Tijdens de bijeenkomsten wordt dus de richting bepaald: hoe gaat het gebied er straks uitzien.

Iedereen die geïnteresseerd is om zijn/haar mening te geven over de herinrichting, is welkom op één van de drie bijeenkomsten.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht vanwege corona en kan tot en met 30 augustus via www.westmaasenwaal.nl/levendigleeuwen.

Belangstellenden die niet de beschikking hebben over internet, kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum, via tel. 14 0487.