Tips voor onderweg

Klaar om te vertrekken voor een fijne fietstocht? Neem dan de volgende voorzorgsmaatregelen. Dat voorkomt problemen onderweg. Heeft de fiets lang stilgestaan? Controleer uw fiets dan van te voren op eventuele mankementen.

Sommige fietshandelaren en fietsenmakers bieden een zogenoemde fietscheck aan. Een fietscheck is een soort APK voor uw fiets, waarbij eventuele gebreken in kaart worden gebracht en worden verholpen. Zo weet u zeker dat uw tweewieler klaar is voor intensief gebruik.

Zorg onderweg voor voldoende eten en drinken, en vergeet ook de zonnebrandcrème, een zonnebril en een EHBO setje niet. Is het erg warm? Neem dan een petje en een spons mee voor onderweg. Tijdens warm weer is het belangrijk om onderweg voldoende rust te nemen. Houd er rekening mee dat de zonkracht tussen 11.00 en 15.00 uur op z’n sterkst is. Zoek voor deze uren liefst een schaduwrijke omgeving op, zoals het bos of een terras met parasols.

Het is verstandig om standaard een bandenplakset of setje fietsgereedschap mee te nemen. In het geval van een e-bike is een reserveaccu aan te raden.