Cursus Olieverf schilderen onder begeleiding van Ton van Hulst

BOVEN-LEEUWEN - Mensen die graag zelf een mooi landschap, portret of bijvoorbeeld een stilleven willen schilderen met olieverf, kunnen hiervoor terecht bij Stichting 't Riem. Eind september start de cursus Olieverf Schilderen onder begeleiding van Ton van Hulst.

Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. Diverse technieken kunnen worden gebruikt, zodat deelnemers een geweldige eigen creatie kunnen maken. Ton van Hulst vertelt: 'Iedereen werkt hier op zijn eigen niveau en bepaalt zelf wat en in welke stijl hij of zij wil schilderen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Ik geef tijdens de cursus aanwijzingen als het bijvoorbeeld verkeerd dreigt te gaan en tips voor een volgende stap. We hebben trouwens een fijne tekenhulp om de afbeelding in de juiste verhoudingen over te brengen op doek of paneel, mocht iemand moeite met tekenen hebben. Daarna kan men aan de slag met olieverf.'

Cursusinformatie

In september starten drie groepen, waar nog enkele plaatsen vrij zijn. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen gevolgd. De cursusdagen zijn op dinsdagmorgen, woensdagmorgen en woensdagavond. De start is op 29 september. In de carnavalsvakantie zijn er geen lessen. Het is mogelijk om een les in te halen.
De lessen worden gegeven op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur of woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: D'n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5 in Boven-Leeuwen. De kosten bedragen 110 euro voor 12 lessen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Hulst, via e-mail: olieverf@hetriem.nl. Inschrijven voor deze cursus kan online via het contactformulier: www.hetriem.nl/contact.