Het team van Dansschool Hupsakee.
Het team van Dansschool Hupsakee. Foto: Hupsakee

Dansschool Hupsakee start in de voetsporen van San’s Dance

WAMEL - Dinsdagmiddag 8 september start Dansschool Hupsakee met wekelijkse lessen in het Vrijetijdscentrum. De nieuweling treedt in de voetsporen van San’s Dance van Sanne Toebast en Sandra van Ree. Ze stopten in 2015 toen ze de lessen niet meer met hun werkkring en de thuissituatie konden combineren.

Door Anton Janssen


Sanne en Sandra hebben een modus om dit werk nieuw leven in te blazen: 'We misten deze leuke bezigheid. Het begon weer te kriebelen. Maar deze herstart krijgt een andere constructie, het is niet meer van ons twee. Samen met Kyara en Milou gaan we de lessen vormgeven en met Marianne erbij als bestuurslid vormen we samen Hupsakee. Dit zorgt voor een hechte werkvorm. We starten met een peutergroep, vier groepen met kinderen van de basisschool en een groep Danstoppers 16+. Die laatste, met deelnemers met een verstandelijke beperking, is nieuw. Zowel jongens als meisjes mogen meedoen en kinderen uit alle Maas en Waalse dorpen zijn welkom.'
De groep Danstoppers ontstond vanuit het werk van Sanne in het Thomashuis in Druten. Sanne: 'We bieden wekelijks een sportplek en avondje uit waar we lekker gaan dansen en plezier maken op muziek met elkaar. Doel is alle groepen aan het eind van het seizoen een gezamenlijke slotuitvoering te laten geven.' Het enthousiasme bij Hupsakee is groot: 'We staan te popelen om te beginnen en de leden te verwelkomen. We willen doorpakken. Hupsakee wordt een succes wanneer de leden plezier in het dansen beleven en als ze hun vorderingen trots op het podium tonen.' Informatie: www.hupsakeewamel.nl.