Kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior

WIJCHEN - De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior komt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus naar Wijchen. Ontdek in een trailer van bijna 11 meter lang de verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk.

In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Op een aantrekkelijke manier ontdekken de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen. Het verzetsmuseum op wielen sluit aan bij de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45 die nog tot en met 30 augustus te zien is.

Data en tijden

Het verzetsmuseum is te bezoeken op 21, 22 en 23 augustus tijdens de openingstijden van het museum; vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Bezoek aan het verzetsmuseum is inbegrepen bij een toegangskaartje voor Museum Kasteel Wijchen. Kijk voor meer informatie op: www.museumwijchen.nl.