Fietspech onderweg

Pech onderweg is altijd vervelend. Of dat nu een lekke band, een lege accu of ander ongemak betreft. Het kan fijn zijn om een 24/7 pechhulp abonnement te hebben, zoals Wegenwacht Fiets, dan word je altijd en overal geholpen, maar vaak zijn problemen zelf redelijk gemakkelijk op te lossen.

Lekke band

Een lekke band is een klassiek pechprobleem tijdens het fietsen, en bij een e-bike is het vervangen van de binnenband een lastig klusje. Tegenwoordig zijn er gelukkig fietsbanden in omloop met twee uiteinden, die een fijne (nood)oplossing zijn voor onderweg. Je hoeft namelijk niet meer het wiel te demonteren om de band te verwisselen. Bij een klein gat (circa 2 millimeter) zou je ook een pechspray kunnen gebruiken om thuis te komen.

Lege accu

Als de accu onverhoopt leeg is, is het natuurlijk fijn als je een reserveaccu bij je hebt. Is dat niet het geval, of heb je geen uitneembare accu, dan kun je kijken of er een ANWB Gastvrijpunt in de buurt is om de accu op te laden. Ondertussen kun je dan van een drankje genieten. Zo niet, dan ziet er niks anders op dan zonder trapondersteuning door te fietsen naar je eindbestemming.