Beeltenis Maria met kind Lambertuskerk te Alphen.
Beeltenis Maria met kind Lambertuskerk te Alphen. Foto: Bram de Winter

Parochie H. Franciscus en H. Clara

Druten, H.H. Ewaldenkerk

Zaterdag 15 augustus, 19.00 uur. Speciale viering op het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming. De viering zal plaatsvinden in de prachtige tuin van de pastorie te Druten. Tijdens deze viering zal ook tevens afscheid genomen worden van pastoraal werker Roman Gruijters.

Zondag 16 augustus uur. 10.00 uur.
Eucharistieviering.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, 9.00 uur: eucharistieviering.
Woensdag, 19.00 uur: eucharistieviering.

Van maandag tot en met vrijdag is er om 18.45 uur vesperviering. Aanmelden kan op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur via tel. 0487-51 23 87.

Parochie De Twaalf Apostelen

Bergharen, Sint Anna Kerk

Zaterdag 15 augustus,19.00 uur. Eucharistieviering op de Kapelberg. Voorganger Ad Blommerde met muzikale begeleiding van Henk Franssen.

Sint Christoffelparochie

Alphen, H. Lambertuskerk

Zaterdag 15 augustus, Maria-ten-Hemelopneming, 19.00 uur. H. Mis, ter intentie van: Dien Wiegmans- Steenbruggen, dochter Tamara en kleindochter Demi.

Maandag 17 augustus 19.00 uur. H. Mis, ter intentie van: overleden ouders Gerrit Smits en overleden kinderen; overleden ouders Hein Derks-van Baren en overleden kinderen; Wim en Dick Smits; overleden ouders Bart en Jo Rijnhout en Bert en Peter; overleden ouders Nol en Doortje Gubbels-van Leur en zoon Wim.

Appeltern, H. Servatiuskerk

Zondag 16 augustus, 9.30 uur. H. Mis.

Beneden-Leeuwen,
H. Alphonsus de Liguorikerk

Zondag 16 augustus, 11.00 uur. H. Mis, ter intentie van: Toos de Kock; Wilhelmina Coolen-Sengers; Jos van de Pol; Jo van Lieverloo; Siraar van den Brand.

Donderdag 13 augustus 19.00 uur. H. Mis.

Vrijdag 14 augustus, 8.30 uur. H. Mis.

Woensdag 19 augustus, 8.30 uur. H. Mis.

Dreumel, H. Barbarakerk

Zondag 16 augustus, 9.30 uur. H. Mis, ter intentie van: Willem Versteeg; Hendrik en Bets van Koolwijk-van Lent en overleden familie; ouders Hein en Marietje Smits-van der Eijk jaargetijde moeder; Cor van Rooij; Wim en Jo van den Oord-Rutten; Bertie van Lent-Vink; overleden ouders Eduard en Mientje Vink-Weijn; Toon Maas; ouders de Lang-Kooijmans en overleden familie; ouders Remmits-de Klein en overleden familie; Antoon van Rijn en Francientje en overleden familie; ouders Arnoldus en Grada van Kruijsbergen- Stensen en overleden familie.

Vrijdag 14 augustus, 18.40 uur. Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Woensdag 19 augustus 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Wamel, H. H. Victor en Gezellenkerk

Zaterdag 15 augustus, Maria-ten-Hemelopneming, 19.00 uur. H. Mis, ter intentie van: Drika van der Torre-Appeldoorn en Adrianus van der Torre en kleindochter Daniëlle; Jan Schoonderwoerd; Gerard Beck en familie; ter ere van Sint Jozef; ter ere van het Heilig Hart; ter ere van Maria.

Dinsdag 18 augustus 19.00 uur. H. Mis.

Beeltenis Maria met kind

Sinds een paar weken is er in de Lambertuskerk te Alphen een 'Maria met kind' te bewonderen (zie foto). Gemaakt van gebrandschilderd glas in een mooi belicht kader. Herman Schilperoort heeft dit oorspronkelijke detail van een groter raam meegenomen na een tournee in de Oekraïne van het Russische Kozakkenkoor, alwaar hij zanger bij was. Via Geert de Jong uit Alphen is het gerestaureerd en inmiddels in bruikleen gegeven aan de St. Lambertuskerk. Tijdens de viering van de 'Maria ten Hemelopneming' op 15 augustus verdient dit kunstwerk zeker wat extra aandacht.