Afbeelding
Foto: Emmie Nuijen

Struinen door de uiterwaarden

Wandelen is leuk, struinen avontuurlijker. Loop over slingerende koeienpaden, vaak pal langs de rivier, klauter over dijkjes en boomstammetjes en kom Galloway runderen en Konikpaarden tegen. Langs de Waal, Maas, Rijn en IJssel zijn tal van bewegwijzerde struinroutes uitgezet. Maar ook vrij struinen kan op veel plekken. Let op: bij hoog water zijn de struinroutes (gedeeltelijk) niet begaanbaar.

Meer informatie over struinen, zie: www.rivierenland.nl/struinen-door-rivierenland.

Struinommetjes

Naast struinroutes, die vaak wat langere afstanden hebben, zijn er ook struinommetjes; wandelommetjes van 4 tot 8 km die voeren door de uiterwaarden en die ter plekke met paaltjes bewegwijzerd zijn. De ommetjes sluiten aan op andere, reeds bestaande struinpaden langs de oevers van deze rivieren. Meer informatie: zoek op "struinommetje klompenwaard pdf", hier vind je een link naar een in 2014 uitgebracht boekje met diverse wandelingen.

Struingids

Voor liefhebbers van struinen, verscheen onlangs de tweede editie van de Struingids. Met een aantal nieuwe routes om er langs de rivieren op uit te trekken en natuurlijk veel aandacht voor cultuur, mensen, landschap en natuur. Meer informatie over Struingids, de afhaalpunten en een digitale versie van de gids, zie: struingids.nl.