Vocht en verkoeling

Door de warmte verdampt vocht in deze periode snel, zowel via de grond als via de bladeren van een plant. Daarom is het belangrijk dat bloemen, planten en gazon voldoende water krijgen.

Planten

Geef vooral recent geplante planten, planten in potten en bakken, zaailingen en stekken dagelijks water. Doe je dit met een sproeier, geef dan pas water als de zon niet meer op de planten schijnt. De druppels op de bladeren kunnen het licht zo buigen dat ze de plant verbranden.

Dieren

Ook de vogels zijn aan verkoeling toe. Je kunt ze helpen verkoelen door een waterbak voor vogels aan te schaffen, of door een grote schotel met een laagje water te vullen en in je tuin te plaatsen. Tijdens droge perioden drinken behalve vogels ook de egels graag een slokje mee.

Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten vullen hun reservevoorraden water en voedsel vooral in de zomer aan. Ze kunnen in deze periode dan ook behoorlijk groeien. Zorg dat ze niet droog komen te staan, maar zorg er ook voor dat ze niet lang met hun wortels in de natte grond staan.