Hoe houd je je gazon groen

In de zomermaanden is het nodig om elke week het gras te maaien. Wacht bij voorkeur tot de avond met grasmaaien, dat is beter voor het gras. Overigens is het niet goed om te maaien in warme en droge tijden. Dit maakt het gras meer kwetsbaar voor de zon. Bij aanhoudende warme dagen maai je het gras in elk geval niet te kort, en zeker niet korter dan 4 centimeter. Laat het maaisel liggen, dat houdt het vocht vast.

Na de vakantie

Bij terugkeer van vakantie, kun je het beste eerst in een hogere maaistand, en pas de volgende keer op de normale hoogte maaien.

Besproeien

Verwen je gazon overigens niet te veel: besproei het alleen als het echt nodig is. En dan liever eens per week een aantal uren, dan dagelijks een kwartier. Nieuwe gazons hebben wél veel (en vaak) water nodig. Sproeien in de zon is niet aan te raden, de waterdruppels werken als een brandglas. Daarnaast is ’s avonds sproeien waterbesparend, omdat er zo minder water verdampt.

Mest

Verwen deze maand één keer het gazon met wat mest. Dit kun je het beste doen wanneer er regen is voorspeld, zodat de voeding goed in kan trekken.