MEERkunst uitgelicht (1)

WIJCHEN - MEERkunst - ‘vrijheid op het water’ is een buitenexpositie in het Wijchense Meer in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid. Verspreid in het meer liggen de kunstwerken tegen een achtergrond van groen en bomen. Vanaf de paden langs het meer zijn ze allemaal goed te bekijken. De werken verbeelden het thema ‘vrijheid’ elk op een heel eigen wijze, variërend van klassieke figuratieve beelden en abstracte sculpturen tot werk dat niet zomaar in een hokje past.

Bamboekunstenaar Antoon Versteegde vervaardigde voor deze expositie 'Reflection of our globe', een bamboe-koepelconstructie met een diameter van 5 meter en 2,5 meter hoog. Het werk is gemaakt van bamboestokken die een halve bol vormen. De halve bol wordt weerspiegeld in het water, zodat een wederhelft ontstaat. Zo zie je toch een complete bol, een beeld van onze aardbol. De bamboeconstructie is transparant en ziet er kwetsbaar uit, net als onze planeet. De vraag is of het mogelijk is om in vrijheid te reizen naar de andere zijde van de evenaar?
Voor de route is een handzaam routeboekje gemaakt, dat in Wijchen gratis is af te halen bij Albert Heijn, het VVV, Huis van de Gemeente, het Kunsthuis en de stationskiosk. Meer informatie: meerkunst.info.