De rondwandeling voert door het buitengebied van Winssen.
De rondwandeling voert door het buitengebied van Winssen. Foto: Paul van Oss

Wandelen over Klompenpaden

Klompenpaden zijn razend populair, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en wandelaars zijn er dol op. Onlangs opende in Winssen het Ambts- en Rijkspad, een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van Winssen.

Kleinschalig

Wandelen over klompenpaden betekent wandelen over boerenerven, langs akkers, strakke slootjes en kabbelende beekjes, door polders, weilanden en landgoederen, langs schapen en koeien. Vaak ook over plekjes die anders niet toegankelijk zijn.
Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving.

Avontuurlijk

Het wandelen over een klompenpad is afwisselend en soms zelfs een beetje avontuurlijk als je over hekjes klimt, spannende bruggetjes oversteekt of dwars door een kudde koeien moet. Je vindt ze in Gelderland en Utrecht. Ook in Maas en Waal vind je diverse leuke en uitdagende klompenpaden. Wij hebben de mooiste voor je verzameld.

Onverharde paden

Klompenpaden variƫren in lengte van pakweg 5 tot 15 kilometer, en bestaan gedeeltelijk uit onverharde paden. Ze zijn daarom niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. In geval van regen wordt waterdicht schoeisel aanbevolen. Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

Meer informatie over klompenpaden en een overzicht van de routes: klompenpaden.nl.