Afbeelding
Foto: Bram Remkes

Ewijk trapt voorbereiding af met winst op Kolping Dynamo

EWIJK - Nadat in maart het voetbalseizoen wreed werd onderbroken door de coronapandemie, kon er vorige week dinsdag op de Blatenplak in Ewijk eindelijk weer een wedstrijd gevoetbald worden. Dat gebeurde in een oefenpotje tegen Kolping Dynamo uit Nijmegen. De thuisploeg won de wedstrijd met 2-0.

Het eerste elftal van VV Ewijk stond er, voordat het coronavirus uitbrak, vrij goed voor. De ploeg stond vierde, met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers een tot en met drie. 'Dat bood een mooie uitgangspositie voor de nacompetitie', aldus trainer Bram Remkes. 'Buiten dat we een zeer goed ‘verkort’ seizoen hebben gehad, hadden we graag willen zien hoe het uiteindelijk afgelopen zou zijn.'

Nieuwe selectie

De oefenwedstrijd tegen Kolping Dynamo was een goede gelegenheid om te zien wat Ewijk voor komend seizoen in huis heeft. De selectie heeft enkele veranderingen ondergaan. De meest ervaren spelers (Kay Thomassen, Bas Loeffen, Patrick Tromp, Rick Verploegen en Guus Derks) zijn gestopt, en vanuit de selectie schuiven veel talenten door naar het eerste. Verder zijn er drie nieuwe aanwinsten: Pim Rabelink en de van Beuningse Boys afkomstige Luuk Könning en Michael Arts. 'Ondanks dat we veel kwaliteit hebben ingeleverd, is de verwachting dat er een nieuwe energie gaat ontstaan', aldus Remkes. 'We zullen net als vorige jaar als doelstelling hebben om in de derde klasse te blijven. Wij denken dat dit moet gaan lukken met de huidige selectie.'

Oefenwedstrijd

Veel inzet, matig voetbal, heel veel spelers en nieuwe gezichten tekenden de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. 'Eigenlijk een wedstrijd zoals een oefenwedstrijd in de voorbereiding meestal is', lichtte trainer Remkes toe. Ewijk trad aan in een 3-4-3 opstelling, waarbij het doorschuiven bij tijd en wijle nog wel moeilijk leek. Kolping Dynamo kwam er regelmatig snel uit en kreeg als eerste een grote kans.

Na een kwartiertje kwam Ewijk wat beter in het spel, en in de twintigste minuut tekende Kees van Koolwijk voor de 1-0. Even later was er nog een grote kans, maar helaas ging deze poging naast. Ewijk kreeg wel wat mogelijkheden, maar het was Kolping Dynamo dat kort voor rust dicht bij de gelijkmaker kwam. Na rust verscheen een bijna volledig nieuw elftal op de grasmat. Het voetbal was nog lang niet altijd goed, maar er werd aan beide zijden hard gewerkt, waarbij Ewijk het beste van het spel had. In de 60e minuut zette Bas Jacobs de 2-0 op het scorebord, tevens de eindstand. Vanaf half augustus wordt de serie oefenwedstrijden vervolgd.

Afbeelding
Afbeelding