Wandelnetwerk Rivierenland

Buiten de gebaande paden treden en zelf een wandelroute samenstellen zonder het risico te verdwalen? Maak dan gebruik van het Wandelnetwerk Rivierenland. Dit netwerk laat je de mooiste routes uit de regio ontdekken. De bestaande wandelroutes uit de regio zijn in kaart gebracht en tijdens iedere route kun je overstappen op een nabijgelegen wandelroute. Bij de start, op de kruispunten en onderweg vind je informatiepanelen en bewegwijzeringsborden die duidelijk maken hoe de route loopt.

In iedere gemeente in Rivierenland zijn officiƫle startpunten van het Wandelnetwerk aangewezen. In West Maas en Waal zijn dat Moeke Mooren en De Tuut in Appeltern, Bloeiend Merm in Dreumel, De Twee Linden in Beneden-Leeuwen en De Korenmolen in Maasbommel. Bij elk startpunt zijn informatiepanelen geplaatst waarop je kunt zien welke routes op dat punt starten en hoeveel kilometer deze routes zijn.

Keuzepuntsysteem

Het Wandelnetwerk wordt bewegwijzerd door middel van een keuzepuntsysteem. Het keuzepuntsysteem knoopt rondwandelingen, routes met een eigen kleur, aan elkaar tot een netwerk. Die rondwandelingen kunnen kort of wat langer zijn en gedeeltelijk met elkaar samenlopen.

Alle kruispunten waar je kunt kiezen om je route voort te zetten of over te stappen op een andere kleur worden keuzepunten genoemd. Keuzepuntpalen laten die keuze zien door de verschillende kleurpijlen. Bovendien zijn deze palen voorzien van een nummer. Onderweg ondersteunen kleurpijlen de routekeuze, op weg naar het eerstvolgende keuzepunt-met-nummer. Ook op punten waar je zou kunnen twijfelen, en op plekken waar je verschillende kanten op kunt, staan markeringen (kleurpijlen).

Kaart

Meer informatie over Wandelnetwerk Rivierenland en een kaart met het gehele wandelgebied, zie: www.wandeleninrivierenland.nl.