Bijeenkomst gemeenteraden

WIJCHEN - afgelopen dinsdag was er een bijeenkomst tussen de gemeenteraden van Druten en Wijchen. Alle inwoners hebben vooraf een uitnodiging ontvangen zodat de bijeenkomst live te volgen was.

Beide gemeenten gingen in 2018 een ambtelijke samenwerking aan, werkorganisatie Druten Wijchen. Burgemeester en wethouders en ook veel politieke partijen zijn positief over een gezamenlijke toekomst met gemeente Wijchen. Een fusie heeft als voordeel, dat een grote gemeente sterker staat en hierdoor meer invloed kan uitoefenen. Ook de dienstverlening naar de burger wordt beter. Het nadeel van een grote gemeente is dat de afstand tussen de burger en de gemeente toeneemt. Ook zijn er inwoners die ervoor vrezen dat de dorpskernen hun identiteit verliezen.

Afgelopen dinsdag lieten de aanwezige raadsleden zich goed informeren. Ze kregen onder andere te horen welke mogelijkheden er zijn voor een draagvlakonderzoek onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ook is er een planning op hoofdlijnen besproken. In november dit jaar nemen de twee gemeenteraden een principebesluit over de herindeling.