Ank Stolvoort
Ank Stolvoort Foto: Kon. gem. zangvereniging Orpheus

Ank Stolvoort 50 jaar lid zangvereniging Orpheus

DRUTEN - De 85-jarige Ank Stolvoort heeft er al een lange carrière bij Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus op zitten. Onlangs was ze maar liefst 50 jaar lid van de vereniging. En wat hadden de leden haar graag in het zonnetje gezet. Vanwege het coronavirus is het koor echter sinds maart niet meer bij elkaar gekomen, en dus willen zij via de krant hun waardering voor deze jubilaris overbrengen.


Ank kwam op 35-jarige leeftijd bij het koor, na haar verhuizing vanuit Noord-Holland naar het Land van Maas en Waal. 'Toen ik in Druten kwam te werken, heb ik mij bij het koor aangesloten. Het leek mij een mooie manier om te integreren, en dat is prima gelukt', lacht ze. Inmiddels heeft ze met het koor al veel mooie optredens gegeven en buitenlandse reizen gemaakt. 'We zijn verschillende keren naar Wenen geweest, en hebben gezongen in de Notre Dame in Parijs. Daar denk ik met veel plezier aan terug. Ook aan de Vierdaagsemissen en de Oranjeconcerten in Nijmegen heb ik mooie herinneringen.'

In haar lange loopbaan als koorlid heeft ze ook veel voor de zangvereniging gedaan. Zo zat ze vijftien jaar in het bestuur, en verrichte ze allerlei hand- en spandiensten voor het koor.

Ank vindt het jammer dat het koor sinds maart, vanwege het coronavirus, niet meer bij elkaar is gekomen. 'Zingen is zo belangrijk. Je kunt er veel emoties in kwijt, en het is goed voor je ademhaling. Bovendien heerst er een grote saamhorigheid onder de leden, en dat voelt heel goed.' Ze hoopt dan ook van harte dat het koor in september of oktober weer kan gaan repeteren.