Afbeelding
Foto: Alternatieve Vierdaagse

Alternatieve Vierdaagse

Geen officiële Nijmeegse Vierdaagse dit jaar, maar wel een bijzonder wandelevenement deze zomer: De Alternatieve Vierdaagse, georganiseerd door de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN). Met behulp van de wandel.nl-app kan heel Nederland van 21 tot en met 24 juli meedoen met De Alternatieve Vierdaagse. Deelname is gratis.

Om drukte te vermijden wordt er uiteraard niet gelopen over het officiële parcours in Nijmegen, maar lopen de deelnemers een zelfgekozen route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag ergens in Nederland. Dit betekent dat niet alleen de duizenden Vierdaagse-deelnemers mee kunnen doen, maar de inschrijving openstaat voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan en een uniek aandenken aan deze vierdaagse-editie wil verdienen.

App

De nieuwe wandel.nl-app biedt deelnemers de mogelijkheid overal in Nederland een eigen attractieve wandelroute naar keus uit te stippelen. Tijdens het wandelen wordt er genavigeerd en wordt de route bijgehouden en na afloop opgeslagen. Het alom bekende en veelgebruikte ‘Wandelkilometerboekje’ wordt daarmee digitaal. Bijkomend voordeel is dat de app ook ná De Alternatieve Vierdaagse gebruikt kan worden voor een ommetje in de eigen omgeving, om te trainen of tijdens wandeltochten (als deze weer georganiseerd mogen worden). De app voor deelnemers zal enkele dagen voorafgaand aan De Alternatieve Vierdaagse beschikbaar komen voor Android en iOS.

Aanmelden

Meer informatie over De Alternatieve Vierdaagse: www.wandel.nl. Inschrijven kan via www.wandel.nl/alternatieve-vierdaagse/inschrijven.htm.