Voorbereiding op de vakantie

Wie binnenkort op vakantie gaat, wil natuurlijk graag dat de tuin bij terugkomst nog mooi en gezond is. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk.

Water geven

Je komt er waarschijnlijk niet onderuit om iemand te vragen je planten water te geven wanneer je weg bent. Let vooral op hanging baskets: deze hebben twee keer per dag water nodig. Om te voorkomen dat planten snel uitdrogen, is het slim om planten in potten en bakken te verzamelen en ze bij elkaar op een schaduwrijke plek te zetten.

Gazon

Het beste is om iemand te vragen om het gazon eens per week te maaien. Is er niemand die het gras kan of wil maaien? Maak dan niet de fout om het gras voor vertrek even ‘extra kort’ te maaien. Hierdoor riskeer je dat het gazon uitdroogt en word je bij terugkomst verrast met kale plekken.

Onkruid

Om te voorkomen dat tijdens je vakantie het onkruid vrij spel heeft, is het slim om voor vertrek de hele tuin onder handen te nemen. Zorg ervoor dat je ook de wortels weghaalt, zodat de plant niet snel terug kan groeien. Om de groei van onkruid te remmen, kun je cacaodoppen in de border en plantenbakken strooien.