PAX Challenge prooi voor 't Geerke

DRUTEN - Basisscholen uit de regio Maas en Waal namen het in de afgelopen weken tegen elkaar op in de PAX Challenge, het alternatief voor de jaarlijkse PAX Sportolympiade. Basisschool ’t Geerke uit Puiflijk kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Vanwege het coronavirus kon dit sportevenement op de velden van DIO'30 dit jaar niet doorgaan. De organisatoren van het Pax Christi College en Actief Maas en Waal organiseerden daarom 'De PAX Challenge'; een online challenge, waarbij kinderen gezamenlijk bewegen en sport beleven. Leerlingen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen konden filmpjes insturen met een eigen thema in het teken van sport.

Er kwamen meerdere inzendingen binnen, maar voor de jury sprong er één basisschool bovenuit: basisschool ’t Geerke uit Puiflijk. De groepen 6 en 7 waren slim verdeeld in groepen, en zij stuurden maar liefst tien verschillende filmpjes in. Door de grote inzet van de Puiflijkse school ging de jury overstag en benoemde daarom beide groepen tot winnaar. Ondanks het succes van de PAX Challenge, hopen de organisatoren dat volgend jaar toch weer een sportolympiade gehouden kan worden.