René Cruijsen.
René Cruijsen. Foto: Anton Roeterdink

René Cruijsen nieuwe wethouder West Maas en Waal

WEST MAAS EN WAAL - René Cruijsen (60) is sinds een paar weken de nieuwe wethouder in West Maas en Waal. Hij is voorgedragen door de VVD en volgt Sander Bos op die inmiddels als wethouder is geïnstalleerd in de gemeente Houten.


Cruijsen is binnen het college verantwoordelijk voor de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie, recreatie en mobiliteit. Binnen het college hebben als gevolg hiervan een paar verschuivingen in de portefeuilleverdeling plaatsgevonden.

Agrarisch bedrijf

De geboren en getogen Dreumelnaar heeft jarenlange bestuurlijke ervaring. Hij was zestien jaar raadslid, fractievoorzitter van de VVD en vervulde meerdere bestuurlijke functies waaronder heemraad bij het Waterschap Rivierenland en voorzitter van vv Aquila. Daarnaast heeft hij veel inhoudelijke kennis van lopende dossiers. De kersverse wethouder runt met zijn zoon een agrarisch bedrijf, dat zich richt op biologisch melkvee en akkerbouw.

Rijdende trein

Cruijsen: 'Ik heb zin om mij in te zetten als bestuurder van deze mooie gemeente. En ik zie uit naar een mooie periode. De bestuursperiode is al twee jaar onderweg, dus ik stap op een rijdende trein. Samen met het college zet ik mij in om de doelen van het collegeprogramma verder te realiseren.'

De raadszetel die Rene Cruijsen achterlaat, is ingevuld door Wessel Boerakker. Het fractievoorzitterschap van de VVD afdeling West Maas en Waal zal worden overgenomen door Ellen Jagtenberg-Poulussen.