Centrummanager mag op cursus

DRUTEN - Nadine Huntink, de in maart aangestelde centrummanager Druten, heeft een vliegende start gemaakt in coronatijd. Om zich te goed te kunnen blijven ontwikkelen en haar rol als centrummanager nog beter uit te kunnen oefenen, gaat ze op kosten van de gemeente een cursus volgen.

Door Piet Zeeuwen

Het vak van centrummanager is nieuw en complex. Er wordt enorm veel gevraagd en verwacht van de centrummanager. Het is belangrijk dat zij goed weet wat haar rol is, zich ontwikkelt en een netwerk opbouwt om kennis uit te wisselen. Het volgen van de leergang centrummanagement draagt daar volgens burgemeester en wethouders van de gemeente Druten aan bij. 'Door de cursus kan zij zich prima blijven ontwikkelen en bouwt ze een groot netwerk op. Dit heeft een positief effect op haar rol als centrummanager en daarmee op de toekomstbestendigheid van het centrum van Druten', aldus het college. De leergang bestaat uit zes trainingsdagen verdeeld over zes maanden.

De centrummanager wordt ingehuurd door het centrummanagement van Druten (SODC), dat daarvoor 20.000 euro ontvangt van de gemeente. Bij het SODC is geen financiƫle ruimte om ook nog 3.000 euro aan opleidingskosten te betalen. 'Dat zou ten koste gaan van activiteiten en andere zaken die bijdragen aan een levendig en goed functionerend centrum', aldus het SODC.

B&W is zeer positief over het werk van de nieuwe centrummanager, en is bereid deze kosten op zich te nemen: 'In korte tijd heeft Huntink laten zien dat zij van meerwaarde is voor het functioneren van het centrum. Door de cursus wordt de meerwaarde vergroot. De centrummanager is de schakel tussen de ondernemers en de gemeente. Door haar rol wordt de gemeente ontzorgd.' Het bedrag wordt betaald uit het budget economische ontwikkeling van de gemeente Druten.