Dronio start voorzichtig op

DRUTEN - Dronio, de Drutense seniorenclub van KBO/PCOPB, start in week 25 (vanaf 15 juni) weer heel voorzichtig een aantal activiteiten op in haar clubgebouw aan de Kerkeland. Uiteraard met strenge inachtneming van de coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand bewaren, geen handen geven, in de elleboog hoesten en/of niezen en de handen goed wassen. Wie zich niet lekker voelt dient thuis te blijven.

Dronio kent een aantal activiteitenclubjes waarbij, gezien de grootte, de deelnemers makkelijk op anderhalve meter uit elkaar kunnen worden geplaatst. Na overleg met wethouder Sjef van Elk werd een en ander besproken met het coronateam van Werkorganisatie Druten Wijchen. Die gaf voor deze clubjes groen licht. Het bestuur van Dronio garandeert dat de regels streng worden gehandhaafd en nageleefd.
Vanaf 15 juni mogen de volgende activiteiten weer starten: de handwerkgroep, leesclub, studiekring, bridgegroep en kaartgroep. Deze activiteiten kunnen in één van beide zalen (of beide zalen) in het clubgebouw plaatsvinden. De maandelijkse inloopochtend kan voorlopig alleen doorgaan als de weergoden meewerken, omdat deze buiten in de tuin plaatsvindt.