RK Sint Andreaskerk Weurt
RK Sint Andreaskerk Weurt Foto: Diana de Leur

Kerken stap voor stap weer open

Bijgaand een overzicht van de diensten en vieringen in de regio komende week. Voor meer informatie over de diensten en overige activiteiten, zie de websites van de diverse kerken en geloofsgemeenschappen. Let op, voor het bijwonen van kerkdiensten dient u zich van te voren aan te melden. Per gemeente staat vermeld op welke wijze u dit kan doen.


Parochie H. Johannes XXIII

Beuningen

H. Corneliuskerk
Zaterdag 6 juni, 19.00 uur
Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor Harry van Dooren.

Zondag 7 juni, 10.00 uur
Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor Harry van Dooren.

Ewijk

Johannes de Doperkerk
Zondag 7 juni, 10.00 uur
Eucharistieviering.
Voorganger: pastoor Ruud Roefs.

Weurt

H. Andreaskerk
Zondag 7 juni, 10.00 uur
Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor Jan de Waal.

Mededelingen

Op 6 en 7 juni zal er nog geen H. Communie worden uitgereikt. In juni mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn tijdens de vieringen. Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kunt u doen in de week vóór de viering bij het parochiesecretariaat, op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur via tel. 024-677 12 71 of per mail via: info@johannesxxiii.nl. U kunt reserveren tot uiterlijk vrijdag 12.30 uur. Reserveringen die zijn binnengekomen ná vrijdagmiddag 12.30 uur worden niet meer verwerkt.

Alleen mensen die gereserveerd hebben en geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd. De geplande misintenties tot 1 juni zullen, na overleg met de familie, op een later te bepalen tijdstip alsnog worden afgelezen. Hiervoor kan men contact opnemen met het secretariaat in Beuningen of de contactadressen hiervoor in Ewijk, Winssen en Weurt. Voor meer informatie, zie: www.johannesxxiii.nl.

Parochie H. Franciscus en H. Clara

In de H.H. Ewaldenkerk is op zaterdagavond en zondagochtend een eucharistieviering. In verband met het beperkte aantal plaatsen is het noodzakelijk vooraf te reserveren. Inmiddels zit de Hoogmis op zondag 7, 14, 21 en 28 juni vol. Belangstellenden kunnen de mis nog bijwonen op de zaterdagavonden om 19.00 uur. Als het wenselijk is, kijkt de parochie naar de mogelijkheden om een extra dienst in te plannen op de zondag.
Het reserveren van een zitplaats kan telefonisch op dinsdag, woensdag of vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur via tel. 0487-51 23 87 of per mail: info@parochiefranciscusenclara.nl. Voor meer informatie, zie: www.parochiefranciscusenclara.nl. Het is tevens mogelijk om alvast een zitplaats te reserveren voor de maand juli. Dan mogen er 100 kerkgangers bij de vieringen aanwezig zijn. Als u al een zitplaats hebt gereserveerd geldt die voor de rest van het jaar.

Sint Christoffelparochie

De Sint Christoffelparochie kiest voor een voorzichtige opstart van kerkdiensten. Op zaterdag en zondag zijn in de maand nog geen vieringen bij te wonen. Vanaf maandag 15 juni worden in Alphen, Beneden-Leeuwen, Dreumel en Wamel wel de gebruikelijke doordeweekse vieringen weer gehouden, waarbij ook de H. Communie wordt uitgereikt.

Vanaf zaterdag 4 en zondag 5 juli weer volgens het normale rooster naar de kerk, zowel in het weekend als doordeweeks. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De vieringen vanuit de kerk in Dreumel, op zaterdag om 19.00 uur en op zondag om 09.30 uur, zijn te beluisteren (en terug te luisteren) via de kerkomroep. Voor meer informatie, zie: www.sintchristoffelparochie.nl.