Ingezonden brief door Ans ter Voert

Het natuurgebied de Uivermeertjes is populair. Er wordt van dit gebied flink gebruikgemaakt door jong en oud uit de regio. Wandelen, sporten, vissen en chillen, het kan er allemaal. Helemaal goed, daar is het gebied ook voor bedoeld. Echter, ontstaat er de laatste tijd veel overlast.


Het is niet de bedoeling dat er met scooters en brommers rondom het meer gereden wordt. Het is niet de bedoeling dat er vuurtjes worden gestookt. Het is niet de bedoeling dat er steigers vernield worden. Het is niet de bedoeling dat er lege flessen, lege verpakkingen en andere spullen worden achtergelaten. Het is niet de bedoeling om de volume knop van de bluetooth-speakers helemaal open te zetten en jouw muziekkeuze ook anderen op te dringen.

Wij vragen iedereen mee te helpen het gebied mooi, schoon en rustig te houden, zodat iedereen er blijvend plezier aan kan beleven. Het schijnt dat de informatieborden van de Uivermeertjes niet helemaal correct zijn, dit wordt opgenomen met de gemeente en de terreinbeheerder.
Maar in plaats van regels en verboden, waarop bekeuringen uitgedeeld kunnen worden, rekenen wij op uw en jullie medewerking. Geniet van de natuur en het mooie weidse landschap en gun het ook de ander. Laat je plekje schoon achter, geen luide muziek, parkeer je brommer/scooter op het parkeerterrein, stook geen vuurtje en maak verstandig gebruik van de aanwezige steigers.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Vereniging Uivermeer, via vereniging.uivermeer@gmail.com, en Stichting de Uiver, via royvrielink@gmail.com.