Afbeelding
Foto: EDWINVANDEGRAAF

Vrijwilligers gezocht musea

MAAS EN WAAL - Om op 1 juni weer verantwoord en veilig open te kunnen hebben Gelderse musea extra hulp nodig van inwoners. De website Erfgoedvrijwilliger.nl doet een beroep op mensen die zich in coronatijd willen inzetten voor een museum of monument in hun dorp of stad.

De heropening van veel Gelderse musea en monumenten is afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Een grote groep vrijwilligers is achter de schermen al hard aan het werk om alles voor te bereiden. Tegelijkertijd zijn er vrijwilligers die hun werkzaamheden voorlopig niet kunnen hervatten, vanwege een kwetsbare gezondheid, leeftijd, zorgtaken of andere omstandigheden. Het risico bestaat daardoor dat verschillende musea en monumenten in Gelderland dicht moeten blijven.

Aanmelden

Geïnteresseerde inwoners kunnen via erfgoedvrijwilliger.nl aangeven dat zij zich willen inzetten en in welk gebied. Erfgoed Gelderland brengt de geïnteresseerde vervolgens in contact met een museum of monument in de buurt. Belangstellenden kunnen via de website ook zelf op zoek naar een passende vrijwilligersfunctie, via www.erfgoedvrijwilliger.nl/vacatures.