Romeinse munt met afbeelding van keizer Trajanus
Romeinse munt met afbeelding van keizer Trajanus Foto: Rob Mols \ Bureau Archeologie Ni

Museum Kasteel online open voor publiek

WIJCHEN - Museum Kasteel Wijchen is, wegens de maatregelen rondom het coronavirus, al twee maanden gesloten. Dit betekent niet dat de collectie niet meer te zien is voor het publiek. Het museum gaat enkele topstukken uit de collectie online aan het publiek tonen en virtuele rondleidingen door het kasteel geven.

Vanaf deze week is wekelijks online, via de website en social media van het museum, een topstuk uit de collectie te zien, met toelichting door conservator Ben Teubner. Het eerste collectiestuk dat getoond wordt is een bijzondere Romeinse munt met de afbeelding van keizer Trajanus.

Virtuele rondleidingen

Behalve het online tonen van de collectie, biedt het museum ook de mogelijkheid tot het volgen van een virtuele rondleiding. Rondleiders van het museum nemen bezoekers mee naar de kelders of de kapel van Kasteel Wijchen. Zeker nu het kasteel tot medio 2021 op slot is voor renovatiewerkzaamheden blijft het mogelijk het kasteel een ‘bezoekje’ te brengen.

Meer informatie

Het online museum is te zien via de website van het museum www.museumwijchen.nl. Op de website zal het online museum wekelijks met een virtuele tour worden uitgebreid.