Uit archief, de nieuwjaarsshow van Cadans in De Plons.
Uit archief, de nieuwjaarsshow van Cadans in De Plons. Foto: Ger Loeffen

Nog vijf jaar voor het huidige zwembad De Plons

BEUNINGEN – Nog vijf jaar moeten de inwoners van Beuningen het doen met het huidige zwembad De Plons, maar daarna is er een nieuw zwembad aan de Ooijgraaf. Die stellige uitspraak doet wethouder Hans Driessen bij het verlengen van de overeenkomst met de exploitant van het huidige zwembad.

Door Patrick Huisman

De huurovereenkomst verloopt op 31 juli aanstaande en daarom heeft de gemeente besloten om nog eens voor vijf jaar te verlengen. De kosten blijven ook de komende vijf jaar gelijk. De gemeente betaalt 40.000 euro voor het jaarlijkse onderhoud.

In 2015, bij de eerste overeenkomst, was al afgesproken dat er nog verlengd kon worden met een extra periode van vijf jaar. Dat gaat nu dus gebeuren.

Nieuw zwembad

Volgens de gemeente is na deze tien jaar het zwembad zonder forse investeringen niet langer exploitabel. Wethouder Driessen denkt ook niet dat het nodig is: 'Wij komen in 2021 met een voorstel naar de raad voor een nieuw zwembad en dat moet er dan in 2025 staan'. Volgens de wethouder zou dit, ondanks de huidige coronacrisis, financieel moeten kunnen.

Volksgezondheid

In 2012 werd het zwembad plotseling gesloten omdat de volksgezondheid in het geding was. Er was toen even sprake van dat het zwembad niet meer zou openen.

Onder grote druk van inwoners, clubs en verenigingen die het bad een warm hart toedroegen werd De Plons weer geopend. De afgelopen jaren stond het zwembad steeds op de politieke agenda, maar werd een beslissing over nieuwbouw vooruitgeschoven.

Beuningen 06-01-2012 Nieuwjaarsshow van synchroonzwemvereniging Cadans. FOTO: GER LOEFFEN.
Archieffoto: nieuwjaarsshow van synchroonzwemvereniging Cadans.