Het karakteristieke etablissement van de familie Mulders.
Het karakteristieke etablissement van de familie Mulders. Foto: Zaal de Linde

Gemeente Druten koopt perceel Zaal De Linde

DRUTEN - De gemeente Druten koopt het perceel in Puiflijk, waar café en zaal De Linde van de firma W.L Mulders en Zoon is gevestigd. Ook het bouwperceel aan de oostkant hiervan is gekocht. De aankoop is een strategische. De eerste insteek is echter om te proberen of een verhuizing van dorpshuis De Lier naar de locatie mogelijk is, laat wethouder Willy Brink weten.

Brink: 'De kans om percelen als deze aan te kopen doet zich niet alle dagen voor. Wij grijpen deze kans aan en kopen de percelen op voorhand aan.' Voor de toekomstige invulling van de percelen zijn volgens de wethouder verschillende mogelijkheden. 'We gaan zo spoedig mogelijk met het bestuur van De Lier in overleg. Mocht de verhuizing van het dorpshuis niet lukken, dan zijn er nog meerdere mogelijkheden.'

De familie Mulders was al enige tijd in overweging omtrent de toekomst van het horecabedrijf De Linde, omdat ze geen directe opvolger heeft. Het bedrijf blijft nog tot uiterlijk 31 maart 2022 beschikbaar voor catering, vergaderingen, feesten en partijen.