Burgemeester Bergmans belt met echtpaar Spaan.
Foto: gemeente Beuningen.
Burgemeester Bergmans belt met echtpaar Spaan. Foto: gemeente Beuningen. Foto: Gemeente Beuningen

Koninklijke onderscheidingen

MAAS EN WAAL - Vanwege de coronamaatregelen mogen er tot 1 juni geen bijeenkomsten plaatsvinden. Om die reden konden er afgelopen week ook geen koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt.


De burgemeesters is verzocht degenen die gedecoreerd worden telefonisch mede te delen dat zij een koninklijke onderscheiding verdiend hebben. De daadwerkelijk uitreiking van de versierselen, de Lintjesregen, vindt op een later moment dit jaar plaats, tegelijkertijd met alle uitreikingen in Nederland.

Beuningen

Burgemeester Bergman liet het echtpaar Stef Spaan en Bep Spaan-Rief afgelopen vrijdag telefonisch weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit als teken van grote waardering en erkenning voor hun langdurige verdiensten voor de samenleving.

Druten

In de gemeente Druten waren er drie koninklijke onderscheidingen. Nelly Peters-van Dijk en Willemien Vissers-Bernts werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester van Rhee-Oud Ammerveld liet Harry van Deelen per telefoon weten dat hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal waren koninklijke onderscheidingen voor Wil van der Zandt-Florussen uit Beneden-Leeuwen, Addy van Welie-Thijssen uit Dreumel en Gé van Hees uit Beneden-Leeuwen. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Vincent van Neerbos: 'Onze samenleving kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligerswerk betekent echter geen vrijblijvendheid. Deze inwoners zijn met hart en ziel betrokken bij hetgeen ze doen.'