Afbeelding
Foto: Muziekvereniging Eendracht

Eendracht in coronatijd

AFFERDEN - De coronacrisis zorgt ervoor dat muziekvereniging Eendracht uit Afferden vanaf 12 maart niet meer samen heeft gerepeteerd en opgetreden. Maar, de leden van het fanfareorkest en alle leerlingen hebben niet stilgezeten de afgelopen weken.


Alle leerlingen die individueel les volgen, doen dit de afgelopen weken via beeldbellen. De leden van het fanfareorkest maken voor hun samenspel gebruik van een zogenaamde clicktrack, die ervoor zorgt dat alle muzikanten hetzelfde tempo hanteren bij het spelen van het muzieknummer. Een aantal weken geleden nam het fanfareorkest op deze manier het nummer Dance Monkey op. Deze was via de facebookpagina van de vereniging te beluisteren. Met het oog op Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag besloot de muziekcommissie van Eendracht dat het Wilhelmus het volgende nummer werd wat uitgevoerd zou gaan worden. Op 27 april om 10.00 uur werd het resultaat via de facebookpagina van Eendracht openbaar gemaakt.
Vanuit de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) is een online samenspeelwedstrijd georganiseerd, waaraan ook het fanfareorkest van Eendracht deelneemt.

Het publiek kan een stem uitbrengen via www.klankwijzer.nl/nationale-online-solistenwedstrijd.