Extraatje voor gezinnen Kindpakket


BEUNINGEN - Gezinnen die in Beuningen gebruikmaken van het Kindpakket krijgen vanwege de coronacrisis een waardebon van 20 euro voor een spel of ander speelgoed. De gemeente organiseert dit in samenwerking met de stichting Leergeld 2stromenland.

Door Patrick Huisman

Het Kindpakket is voor kinderen vanaf 0 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met weinig geld en wonen in de gemeente Beuningen. De regelingen in het Kindpakket gelden voor gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. De gemeente zegt de cadeaubon te verstrekken omdat ze het belangrijk vindt in deze periode te zorgen voor 'ontspanning en gezelligheid'.

Al sinds 16 maart gaan kinderen niet meer naar school. Enkel kinderen met ouders in de zogenaamde vitale beroepen mogen gebruikmaken van de noodopvang. Een andere uitzondering is later nog gemaakt voor kinderen voor wie, vanwege een bijzondere problematiek of moeilijke thuissituatie, maatwerk nodig is. De gemeente heeft in samenwerking met haar ketenpartners (scholen, veilig thuis en andere professionele instellingen) de doelgroep kwetsbare kinderen in beeld. Zorgprofessionals en het Sociaal Team mogen deze kinderen doorverwijzen voor opvang op de scholen.