Actief in en om je huis

MAAS EN WAAL - Via het thuisonderwijs van Groeisaam (primair onderwijs in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal) kregen we een aantal beweegtips door, samengesteld door Actief Maas en Waal.

Chaosdoelen

Maak twee teams. Ieder team heeft flessen gevuld met water op de achterlijn van het veld staan. Probeer de flessen van het andere team om te gooien met een bal. Als alle flessen van het andere team leeg zijn, heb jij gewonnen. Variatietip: speel met kleine ballen of voetballend.

Bewegen leren

Stap 1: maak twee series kaartjes met sommen en kaartjes antwoorden. Stap 2: leg de kaartje omgedraaid op de grond. Stap 3: leg een parcours af en draai twee kaartjes om. Is de som en het antwoord goed, dan heb je een match. Kan jij alle goede kaartjes bij elkaar vinden?

Buikspieren

Hoe vaak kan jij in dertig seconden de bal tegen de muur krijgen? Probeer het daarna in vijfenveertig of zestig seconden. Goed voor de buikspieren.

Fotospeurtocht

Laat een gezinslid foto's maken van plaatsen in huis en tuin. Hoe snel weet jij de plek te vinden en de speurtocht op te lossen?