Corona-website voor gezinnen in quarantaine

REGIO - Ineens is iedereen thuis. Zorg, werk, schooltaken en ontspanning lopen meer door elkaar dan normaal. Hoe leidt je dat in goede banen, en waar kun je terecht als dat niet goed lukt? Het is fijn te weten dat er hulp is voor jou en je gezin. Op initiatief van Sterker sociaal werk, in samenwerking met partners als 's Heeren Loo en TVN Zorgt, is een speciale Corona-website gestart: Gezin en Corona Regio Nijmegen, die antwoord geeft op allerhande vragen.

Op de website kunnen gezinnen betrouwbare lokale en nationale informatie vinden. Onder meer van het Nederlands Jeugdinstituut, de GGD en het RIVM, gecombineerd met ervaringen van ouders en opvoeders. Daarnaast is er op de website actuele contactinformatie te vinden over lokale zorg- en welzijnspartijen, zoals MeerVoormekaar en Veilig Thuis Gelderland-Zuid.

Vragen

Naast deze informatie wordt ook antwoord gegeven op vragen van ouders. Bijvoorbeeld op vragen als “Mag mijn kind buitenspelen? En hoe dan? Hoe zorg ik dat de verveling niet toeslaat? En hoe gaan we om met de spanningen die kunnen ontstaan?”. De website is te vinden via: www.gezinencoronaregionijmegen.nl.