VIP bundelt krachten

BEUNINGEN - Er ontstaan overal ideeën en initiatieven rond het bieden van coronahulp. Het Vrijwilligers Informatiepunt van Stichting Perspectief (VIP) wil deze positieve energie digitaal bundelen. Vanuit het VIP is daarom gekozen voor het platform van WeHelpen. Het platform is een coöperatie en gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van hulpvraag en -aanbod. Een speciaal team toetst het aanbod en de vraag.

WeHelpen is voor iedereen die anderen zonder vergoeding wil helpen en iedereen die ergens hulp bij nodig heeft. Ook zorgorganisaties kunnen de tools gebruiken om hulpvragen voor hun cliënten te plaatsen. Dit kan zowel middels de website WeHelpen.nl en de app ‘Whapp’.

Whapp

Na het downloaden van de gratis app, en het aanmaken van je account, kun je hulpvragen stellen en berichten plaatsen. Kijk voor meer informatie op www.whapp.nl.

WeHelpen

Op www.wehelpen.nl is een overzicht van vraag en aanbod te vinden. Je kunt er bovendien aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken.